Aanmelding IntoEars

Alle informatie over TRT volgens Jastreboff en Hazell.

Moderators: moderator, forumadmin, Werkgroep OBB

mmetje
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 15.12.2010 11:38

Bericht door mmetje » do 16.12.2010 15:20

Hallo iedereen,
Ook ik heb dit topic af gelopen dagen werkelijk goed door gespit.
Vanochtend heb ik Into Ears gebeld in Eindhoven en ik kan 11 jan al terecht! Ik ben zo blij, het geeft me weer kracht om door te zetten.Ik ben sinds eergisteren lid geworden van dit Forum...en ben al 2 jaar aan het vragen, zoeken, smeken bijna, om gehoord te worden bij de kno over mijn enorme oorsuizen en hier me een paar dagen te hebben ingelezen ben ik al zo'n stuk wijzer! Geweldig en vooral voor alle mensen die zich zo inzetten om behandelingen naar Nederland te halen, mijn petje af hoor en ik ben jullie nu al zo dankbaar! Ik was de wanhoop nabij.En nu niet meer.Ik ben nooit een mens geweest die bij de pakken neer zat, heb astma en reuma en ik zeg altijd maar zo, als je er geen last van hebt die dag, dan is het er ook niet.Maar mijn oren? Poehpoehpoeh...Ik had wel veel op internet gezocht maar schijnbaar niet de goeie pagina's bezocht en ik werd er alleen maar banger van.Maar via Nisett,die ik mocht bellen, is me meer en meer duidelijk geworden en ze had me jullie link door gestuurd.
Maar goed, lieve mensen, voor nu al bedankt voor zoveel inzet en info!En ik laat weten hoe het is gegaan.Ik duik dit weekend es in de verzekeringen.
Vriendelijke groeten, marike

Gebruikersavatar
Maartje
Berichten: 1143
Lid geworden op: zo 22.11.2009 18:28

Bericht door Maartje » do 16.12.2010 15:28

Janneke schreef:In grote lijnen heb ik dit topic gevolgd op het forum.
Eén ding is me echter niet duidelijk:

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de reguliere TRT-therapie van J&H en de therapie die gegeven wordt in Gent en bij Into ears?

Aanvankelijk las ik namelijk dat bij de therapie in Gent en Into Ears volledige genezing mogelijk is, maar eerder in dit topic las ik het stukje van Romika
over de verkeersweg en dat je aan de geluiden kunt leren wennen maar dat de tinnitus nooit zal overgaan. (Het stukje met de rode letters op pag. 8.
Het laatste is mijns inziens de TRT-therapie die al jaren in Nederland wordt gegeven.

Graag opheldering hierover van de betrokkenen.
Hoi Janneke,

Gent en Into Ears geven de juiste vorm van TRT J&H.
Hét grote verschil met de TRT die in de AC's wordt gegeven, is dat de AC's niet met geluidsverrijking werken. Mogelijk wél met geluidsmaskering. Dáár zit 'm nou net de kneep.
Geluidsmaskering is volledig taboe bij TRT J&H. Vaak wordt de T op den duur juist harder bij het gebruik van maskering omdat je hersenen hoe dan ook die T willen horen en er dus een schepje bovenop gaan doen.

Lees dit stuk eens goed door en dan zal het een stuk duidelijker worden.

Maartje
Troubles which are not expressed in tears, make other organs cry. (Hans Greuel)

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 109
Lid geworden op: za 09.06.2007 22:38
Locatie: Abcoude

Bericht door Janneke » do 16.12.2010 18:13

Goed, dan had ik het toch goed begrepen. Bedankt voor de reacties die voor mij als bevestiging dienen.
Als deze therapie zich zal gaan uitbreiden als een olievlek is dat wel ten nadele van de gevestigde methode van aanpak in de diverse academische ziekenhuizen en audiologische centra.
Ik vraag me af hoe het affiche daar is ontvangen.
Ik hou me via het forum op de hoogte van de ontwikkelingen en sluit zeker niet uit de TRT-therapie te gaan volgen. Eerst maar naar de bijeenkomst in januari.

:cool:

Hartelijke groet van Janneke

mmetje
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 15.12.2010 11:38

opluchting

Bericht door mmetje » zo 19.12.2010 15:34

Nieske en Maartje, ik ben echt opgelucht en zie de door de bomen weer wat bos en jullie snappen hoe dat voelt!
As Woensdag ga ik nog terug naar mijn as "oude" KNO arts en zal de print mee nemen over de behandel methode.
Mijn huisarts viel van zn stoel en zijn ass erbij, niemand wist hiervan en ze zetten het nu in de comp om andere patiënten hiermee te kunnen helpen die zich aanmelden met deze nare klachten. Werkelijk, Into Ears is hier bij mij om de hoek, in het zelfde ziekenhuis van mijn longarts ed en niemand die het wist....

Nou, mochten we voor de kerst elkaar niet meer schrijven hier, dan wens ik een ieder een super fijn, warm en liefdevolle Kerst toe!

marike

Gebruikersavatar
vlecht
Berichten: 168
Lid geworden op: za 15.08.2009 02:35
Locatie: Mokum

Bericht door vlecht » wo 22.12.2010 23:50

Dag mensen,

Kom ik na máánden weer eens kijken op het forum, blijk ik mijn tijd ver vooruit (nou ja, een beetje dan; IntoEars had het destijds wel over TRT op hun website) te zijn geweest http://forum.nvvs.nl/forum_oud/tinnitus ... 32094419b6 en inmiddels al weer genadeloos te zijn ingehaald :P

Ik ga me eerst maar eens weer inlezen in alle materie en me dan weer in de 'strijd' mengen. Begon het forum toch wel te missen, nadat ik er even helemaal genoeg van had. (Eigenlijk liep ik door tijdsdruk hopeloos achter met alle niet bekeken berichten en heb het er toen maar bij laten zitten). 8)


Groeten,

Jeroen.

Gebruikersavatar
Brederordie
Berichten: 479
Lid geworden op: di 10.02.2009 10:21
Locatie: Somewhere between Hope & Fear...

Bericht door Brederordie » do 23.12.2010 20:33

Ik ben net een kwartiertje terug van IE.... had om 5 uur een afspraak en was om 18:10u aan de beurt.... vervelend op dat moment maar dat betekend dat Carlo iig de tijd en aandacht aan de mensen geeft die ze verdienen!

Ik ga een traject van ruisgenerator(en) en TRT in...
Volgens Carlo krijg ik de generator(en) vergoed via AnderZorg (=Menzis) Het traject zal mij dus in totaal niet zo veel gaan kosten, t.w. slechts de kosten voor het inregelen van de generatoren tests etc en de TRT begeleiding.

NOU DAAR WE HET VOOR DOEN!!

Ik hou jullie op de hoogte! Ik heb iig een vervolgafspraak op 13 januari....

Goede dagen iedereen!

Ev
Berichten: 97
Lid geworden op: vr 06.11.2009 10:57

Bericht door Ev » do 23.12.2010 21:01

Brederordie schreef:Ik ben net een kwartiertje terug van IE.... had om 5 uur een afspraak en was om 18:10u aan de beurt.... vervelend op dat moment maar dat betekend dat Carlo iig de tijd en aandacht aan de mensen geeft die ze verdienen!

Ik ga een traject van ruisgenerator(en) en TRT in...
Volgens Carlo krijg ik de generator(en) vergoed via AnderZorg (=Menzis) Het traject zal mij dus in totaal niet zo veel gaan kosten, t.w. slechts de kosten voor het inregelen van de generatoren tests etc en de TRT begeleiding.

NOU DAAR WE HET VOOR DOEN!!

Ik hou jullie op de hoogte! Ik heb iig een vervolgafspraak op 13 januari....

Goede dagen iedereen!
He Savatage-man...Even snel wat random vragen..

Wat is er allemaal gebeurd/gemeten?
Ook een KNO-arts tussenkomst (ala Gent)?
Naast je ruisgeneratoren geen hoortoestel?(ja dat dus alleen bij gehoorverlies denk)

Wat zijn je prognoses, of doet ie daar (nog) niet aan?
Oefeningen mee gekregen?
Inlees materiaal?
Dag indelen?
Relaxaties?

Nou zo wat...tof dat je 'on track' bent!! :cool:

Lucia

Bericht door Lucia » za 25.12.2010 08:14

Ik heb gemaild en kreeg de volgende dag bericht van Carlo Habets met de aanbieding naar de info avond op 27 januari te komen.

Toen een mailtje terug dat ik het vond tegenvallen dat alle doktoren/specialisten en Into Ears de tijd hadden, wachten en wachten.

Hij schreef terug:

Wij hebben geen wachtlijst maar wel veel belangstelling ik probeer iedereen de tijd te gunnen die nodig is.

Nu heb ik de Beltone Tinnitus Breaker al gekocht en ondertussen geleerd mijn kalmte te bewaren. Ergens heeft hij wel gelijk. Lucia met 1 week T is in paniek en graag vooral snelle oplossingen. Lucia 1 maand T is errug boos en waar blijven de oplossingen, je hebt toch een vak geleerd hahaha.
Lucia met 2 maanden T, nou meid je zult het toch zelf moeten proberen de oplossingen zijn maar gedeeltelijk extern in de vorm van apparaten.
Lucia nu, ik ga op 27 januari luisteren naar de toegevoegde waarde van Into Ears en mijn persoontje.
En zoals Dhr. Habets is zijn eerste mailtje aangaf
Wellicht is het zinvol deze bijeenkomst te bezoeken, om eens te "proeven"of onze aanpak en organisatie u bevalt. Het cirkeltje weer rond.

WillyFaber
Berichten: 64
Lid geworden op: zo 07.08.2005 16:11
Locatie: Oisterwijk

into-ears

Bericht door WillyFaber » ma 27.12.2010 14:23

Ik ben 23 dec bij into-ears Tilburg geweest. Het gesprek met Carlo duurde 1,5 uur. Hij besteedt er echt aandacht aan. Met al mijn vragen kon ik terecht.
Ik vertelde hem dat ik echt opnieuw moet leren horen. Hij zei dat dat ook zo was. Hij liet me ook focussen op geluid. Verkeer in de verte. Ik had wel vrachtauto's gezien en zo, maar niet gehoord. Maar toen hij erop wees, bleek ik het toch te kunnen horen.
Hij vertelde ook dat het van belang was niet weg te gaan van de dagelijkse geluiden, die ik al snel te hard vind. Maar dat ik wel erg moet oppassen voor vuurwerk.
Hij vindt het nodig om met mij een heel traject door te lopen. Van ontspanningssessies, nieuwe gehoorapparaten met ruis die ik zelf aan of uit kan zetten. Enz. zet ik er nu maar even bij. Er is zoveel besproken.
Ik vond het heel fijn iemand te spreken, die het probleem, wat nogal complex is, begreep. Wat mij erg hielp was, dat ik in principe normale oren heb en dat ik, buiten vuurwerkherrie, gewoon de geluiden aan kan gaan, zonder het gehoor nog verder te beschadigen.
Verder adviseerde hij me nu al reeds met zingen te beginnen en muziek heel zachtjes met koptelefoon te luisteren.
Ik ben het aan het proberen en mn het zachtjes zingen vind ik heel fijn. Gaat ook redelijk goed. Goh, wat heb ik dat gemist.
Ik zie het traject met positieve spanning tegemoet en ik denk dat er een nieuwe wereld met aangenaam geluid voor me open zal gaan.
Ik had niet van mezelf gedacht dat ik het aan zou durven. Maar na een nachtje over het gesprek geslapen te hebben, kwam ik tot de conclusie dat het zo goed is.


Groet, Willy Faber.
Voor vragen betreffende T en H en SH kun je me mailen willy_faber@hotmail.com

Gebruikersavatar
romika
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 16.07.2010 17:01

Bericht door romika » ma 27.12.2010 15:55

Goedemiddag Willy,

Helemaal de reactie die ik verwachtte!!

Geweldig om te lezen hoe je het allemaal vond.
En ik ben erg blij voor je dat je het zo positief hebt ervaren.
Ook wat je aangeeft dat je zachtjes zingt en merkt hoe je dat gemist hebt.
Dat is toch fantastisch om te horen.

Ik vind het klasse hoor meid, ga de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Goed gedaan van je om deze stap te nemen.

Houd je taai en succes gewenst bij het volgen van het traject :cool:

Liefs Romika
Niets is zo hopeloos dat wij geen nieuwe reden tot nieuwe hoop zouden vinden

Ev
Berichten: 97
Lid geworden op: vr 06.11.2009 10:57

Bericht door Ev » di 28.12.2010 17:45

Mbt Gent<-->IntoEars...

Zit bij IntoEars wel het complete pakket van interdisciplinaire team???

Iets wat Gent dus momenteel niet kan bieden?

En is dit cruciaal voor deze therapie?

Gebruikersavatar
romika
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 16.07.2010 17:01

Bericht door romika » di 28.12.2010 17:55

Hoi Ev,

Bij IntoEars werken ze via een geintergreerde zorg.
Zij willen alle aspecten bekijken en meenemen in het TRT/J&H traject.
Dus alle mensen bij elkaar brengen om tot een goed eindresultaat te
gaan komen.
Denk aan b.v. KNO-arts, fysiotherapeut, en psychologische zorg.

Dus in principe kun je daar bij alles geholpen worden.

Liefs Romika
Niets is zo hopeloos dat wij geen nieuwe reden tot nieuwe hoop zouden vinden

Gebruikersavatar
romika
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 16.07.2010 17:01

Bericht door romika » di 28.12.2010 18:09

Hoi Ev,

Klopt, je kan het een en ander ook nalezen op de site van IntoEars.
http://www.intoears.nl/index.php

Maar wat ik wel vreemd vind is het verhaal van Herci.
Dacht in eerste instantie dat het kwam omdat het iemand met de
Nederlandse nationaliteit betrof.
Maar niets is minder waar, daar kwam ik net achter.

Misschien dat Gent het toch te druk heeft.
Het handigste is om het gewoon zelf daar na te vragen lijkt me.
Wie weet moet je aan bepaalde criteria voldoen, zowel als Vlaming
of Nederlander zijnde???

Liefs Romika
Niets is zo hopeloos dat wij geen nieuwe reden tot nieuwe hoop zouden vinden

Gebruikersavatar
romika
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 16.07.2010 17:01

Reactie van SUMMER88

Bericht door romika » wo 29.12.2010 07:54

Lieve mensen,

SUMMER88/Annette heeft me gevraagd om haar ervaring met
haar moeder bij Carlo Habets van IntoEars voor haar neer te
zetten hier:

Wij zijn 23 december naar Tilburg geweest vanwege onze afspraak met Carlo.
Nou het was me een reis zeg, we waren veel te vroeg daar dus 2 uur in
Tilburg rondgereden ha ha . Ach ja!

Aardige man die Carlo.

We hebben veel informatie gekregen.

Veel van wat we al wisten van vorige audiologen en anderen,
maar wel veel duidelijkere uitleg.
Waar het op neer kwam is dat we wel goed aan het werk moeten
en dat veel van mijn mams afhangt, maar dat hij heel graag wil
helpen.

Ontspanning, ruismaskeerders, afleiding, anders gaan denken
aan tinnitus dan gevaar waar je vervelend op reageert.
Dagboek bijhouden, natuurmuziek.

Ik heb zoveel opgeschreven....
Ik heb er een goed gevoel over, maar ben toch vaak in de war over de
ruisgenerators en maskeerders.
Carlo zegt namelijk dat het hetzelfde is.
Dit verward me, want ik had hier nog de meeste hoop op gevestigd.

We komen met de 4 kinderen bij elkaar volgende week en gaan
praten over hoe we dit kunnen aanpakken met de therapy en mijn mams.
Nogmaals ....ondanks ik er nog net even andere dingen van had verwacht voelt het goed.

Carlo is trouwens ook muzikant geweest en heeft daardoor tinnitus
gekregen ...wisten jullie dat??
Ik moet nog even verder dingen op een rijtje zetten en ik hoop dat ik de
volgende keer weer positieve dingen heb te vertellen.

Groeten Annette.
Niets is zo hopeloos dat wij geen nieuwe reden tot nieuwe hoop zouden vinden

Gebruikersavatar
romika
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 16.07.2010 17:01

Bericht door romika » do 30.12.2010 07:02

Goedemorgen Jeroen,

Het is ook soms lastig om het verschil te begrijpen.
Ik zal het proberen uit te leggen.

De verwarring mbt ruismaskeerders en ruisgenerators is eigenlijk
maar een kleinigheidje.
De apparaatjes die gebruikt worden zijn hetzelfde.
Vaak, zeker bij gehoorverlies wordt er een combi-toestel gebruikt.
Zowel voor een betere verstaanbaarheid als voor de geluidsverrijking.
Ruismaskeren wil zeggen dat het geluid van het apparaatje,
de ruis die daarmee wordt afgegeven, over het tinnitus geluid
wordt ingesteld.
M.a.w. je hoort de tinnitus niet meer.
Het grote probleem hiervan is dat je eigen hersenen gaan denken:
Hee ik moet daar bovenuit komen en de tinnitus zal weer harder gaan worden.
Het is een heel ingenieus gebeuren in onze hersenen.

Geluidsverrijking houdt in dat je het geluid van het apparaatje net
onder de tinnitus afstelt.
Het mag er dus niet overheen komen.
Je tinnitus moet nog net hoorbaar zijn.
Info uit Gent:
Door het gebruik van geluidsverrijking ervaar je namelijk een
onmiddellijke vermindering in de ernst en het storende karakter
van tinnitus.
De mate waarin de ergernis vermindert, is voor iedereen verschillend.
Verder vermindert de slapeloosheid vlug, zodat de slaap verbetert.
Door de geluidsverrijking worden de omgevingsgeluiden minder storend
en treedt de tinnitus meer met tussenpozen op, niet meer continu.
De afkerige reacties op de tinnitus of de hyperacusis doen normaliter
de spanning in het lichaam toenemen.
Door de geluidsverrijking vermindert ook die spanning.
Geluidsverrijking vermindert ook het contrast tussen de tinnitus en
de stilte of tussen de onaangename geluiden en de stilte.
Dit heeft als gevolg dat de onaangename geluiden of de tinnitus
minder luid worden ervaren.
Het mag duidelijk zijn dat het gebruik van geluidsverrijking van
essentieel belang is in de behandeling van tinnitus of hyperacusis.


Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Liefs Romika
Niets is zo hopeloos dat wij geen nieuwe reden tot nieuwe hoop zouden vinden

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten