Pagina 1 van 1

Piep bij gescheurd trommelvlies?

Geplaatst: di 14.10.2008 21:37
door BJW
Beste mensen,

Ik zit al een week met een piep/ruis in mijn rechter oor. Hiervoor was ik vandaag naar de huisarts gegaan en volgens de beste man komt het 'waarschijnlijk' door een ontstoken gehoorsingang. (waarschijnlijk. Ik heb iets meer dan een week geleden een erg luid concert bezocht, dus mijn eerste gedachte was dat het daar weg kwam.) In ieder geval, de huisarts heeft me een stapel medicijnen mee naar huis gegeven en deze neem ik sinds vanmiddag dan ook. Ik geloof echter dat sinds het bezoek aan de huisarts mijn linker trommelvlies is gescheurd toen hij met het instrument wat daarvoor gebruikt word erin keek. (ik voelde toen al een scherpe pijn, maar zei er niks van.) ik merk nu echter dat mijn linker oor vochtig is, en als ik mijn neus en mond dicht doe en voorzichtig uit adem voel/hoor ik een lichte bries door mijn linker oor gaan. Ook lijkt de piep te zijn verplaatst naar het linker oor! (Of misschien nog erger, overstemt de linker piep de rechter alleen maar, maar het is moeilijk om dat goed te horen.)

In iedergeval, is het ├╝berhaupt mogelijk om een piep van een gescheurd trommelvlies te krijgen of verbeeld ik de verplaatsing van de piep me omdat ik in de stress schiet?

Geplaatst: di 14.10.2008 23:00
door Erique
Nou ik ben geen medicus maar het lijkt met dat je dan wel meer klachten zou hebben. En zo'n dokter is ook niet helemaal gek. Sterker nog, je bevestigt feitelijk de diagnose van de dokter: hij ging in jouw gehoorgang en jij voelde pijn. Klinkt logisch als die ontstoken is.

Geplaatst: di 14.10.2008 23:33
door annelies E
De oorkijker van de arts kan en komt niet zover in de gehoorgang, dat dit het trommelvlies kan beschadigen.

Geplaatst: wo 15.10.2008 12:29
door JV
Het lijkt er inderdaad op dat je huisarts het goed gezien heeft... en als je gepiep een bijverschijnsel van de onsteking is heb je een prima kans dat als de ontsteking verdwijnt het gepiep ook verdwijnt..

Groet,
Jos

Geplaatst: wo 15.10.2008 14:38
door Kees
Je trommelvlies kan wel beschadigen door de ontstekingen.
Misschien is het trommelvlies gescheurd door de ontsteking.

Als je zekerheid wil hebben ga je toch gewoon weer even naar de huisarts.
Misschien zijn de klachten nu een combinatie van het concert en de ontsteking.
Het is in ieder geval een hele slechte combinatie.
De ontsteking kan de klachten van het concert ook nog versterken als je pech hebt.

Geplaatst: wo 15.10.2008 19:49
door BJW
Bedankt voor de reacties allemaal, ik heb wat onderzoek gedaan en blijkbaar komt er uit zichzelf een klein gaatje in het trommelvlies bij een ontsteking waardoor troep naar buiten kan. Ik heb nog steeds die irritante piep/ruis in mijn rechter oor, maar ik heb goede hoop dat deze over zal gaan. Zo niet, dan zal ik jullie op dit forum allemaal wat vaker spreken.