Tuba Aperta en Tinnitus

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
BiancaM

Tuba Aperta en Tinnitus

Bericht door BiancaM » ma 06.11.2006 11:33

Hallo allemaal,

Ik was eens aan het rondsnuffelen en kon niet zoveel vinden over Tinnitus in combinatie met Tuba Aperta. Zijn er mensen die dit hebben en wat hebben jullie hier al aan gedaan? Heeft het ook geholpen??

Bedankt voor antwoorden. :cool:

Minke
Berichten: 45
Lid geworden op: do 28.07.2005 19:46
Locatie: Soest

Bericht door Minke » wo 22.11.2006 19:42

Tuba Aperta
een openstaande buis van Eustachius.


Deze site heeft als doelgroep mensen met een Tuba Aperta. Dit is een dysfunctie van de buis van Eustachius, in het engels Patulous Eustachian Tube, ook wel Open Tuba Syndroom genoemd. Deze aandoening is een weinig voorkomend fenomeen: 0,3 - 6,6 % van mensen met oorproblemen heeft dit, waarvan 10 - 20 % in ernstige mate.

Omdat het zo zelden voorkomt is het - vooral omdat het een scala van uiteenlopende klachten geeft - een voor KNO artsen moeilijk te herkennen - en daardoor vaak gemiste - diagnose.

Naar de oorzaak van deze aandoening is, zeker in Nederland, weinig tot geen onderzoek verricht. Derhalve is behandeling ervan voor KNO-artsen taboe. Ook de Universiteiten betrachten in deze de grootste terughoudendheid. Er zijn wat ingrepen bekend, onder andere inspuiting met teflon, maar allen met weinig tot geen resultaat.

Internationaal, onder andere in Amerika en Japan, is er iets meer onderzoek verricht, echter alleen basisonderzoek.
Er gaat geen dag voorbij dat ik niets hoor

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten