Help...

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Bjorn-O
Berichten: 45
Lid geworden op: do 07.10.2010 13:11

Bericht door Bjorn-O » vr 08.10.2010 15:38

Kees schreef:
Bjorn-O schreef:Heb net met mijn huisarts gebeld en die heeft de diagnose van de NKO arts gekregen, ik heb haar alles verteld en ze zegt dat ik nu dit weekend ontstekingsremmers moet nemen tot maandag. Gewoon voor verder te kijken, zij denken dat het wel degelijk aan mijn kaakgewricht ligt sinds dit natuurlijk samen hangt aan mijn oren. Als het dan nog niet beter is kunnen we andere stappen ondernemen.

Is dit dan een verstandige zaak, want ze zegt dat het degelijk wel een goede NKO arts is en ze echt niks zagen van geluidstrauma sinds dit zou optreden met gehoorverlies. Ze denken dat stress, en spanning op mijn kaken dit alleen maar erger maakt.

Ik weet het niet.. wat als het niet is.

Stress, spanningen, emoties en noem maar op is allemaal slecht voor de klachten.
Is als olie op het vuur voor de Tinnitus.

Dus ontspanning is echt de boodschap, maar dat geldt voor alle mensen met Tinnitusklachten.
Het is niet zozeer die tinnitus waar ik klachten over heb, die heb ik al tijd ( naarlang niet zo hard als de meeste hier ) maar het is die hyperacusis die laatste dagen in eens op treed. Naar mijn weten volgens advies van dokters is het acute, zoniet kunnen ze nog altijd ingrijpen.

Maar ik weet wat je bedoelt, het is gewoon zo neerslagend van niet te kunnen praten/muziek te luisteren of naar buiten te gaan op de moment, zonder dat ik constant pijn en scherpe geluiden te hard binnen krijg.

Iemand advies of ervaring wat nu te doen? veel rust/stilte voor optimaal herstel? en kaken ook laten rusten dan.

Jean Paul
Berichten: 35
Lid geworden op: za 02.10.2010 16:35
Locatie: Delft

Bericht door Jean Paul » do 28.10.2010 15:31

Dag Bjorn-O,

Doktoren kunnen helemaal niet ingrijpen, dat is een gospe. En wat is accute overgevoelig voor geluid, bestaat dat eigenlijk wel? Nee natuurlijk, allemaal onzin. Overgevoeligheid voor geluid bouwt iedereen altijd langzaam op (individuele afwijkende voorbeelden buiten beschouwing gelaten). Alleen de 'voorbodes' op de 'uitbarsting' heb je genegeerd, of beter, daar ben je je niet van bewust geweest.

Kun je herstellen? Ja Bjorn-O, dat zul je zeker. Je wordt weer helemaal de oude. Maar in de route tot herstel kun je de hyperzuurstofbaden, infuusjes met bloedverdunners in Duitsland, gongtherapieen, handopleggers en glazenbolkijkers gewoon overslaan.

Je klacht is een uiting van stress, stress in de breedste zin van het woord. Het komt te paard, het gaat te voet. Je hersenen, helemaal niet je oren, zullen tot rust moeten kunnen komen, dat kost tijd. Herstellen van een beenbreuk is ook niet in 1 dag klaar, en grijpen de dokters wel even in. Nee natuurlijk.

Accepteer dus eerst dat je een klacht hebt, die (lange) tijd nodig heeft om te herstellen. De hersteltijd wordt bepaald door de 'zwaarte' van je klachten in combinatie met je eigen geestelijke en fysieke toestand. De een is er in een paar weken vanaf, anderen pas na jaren. Er is een kleine groep die moeilijk tot herstel kan komen, waarbij de klacht zich in mindere of meerdere mate blijft manifesteren.

Kun je dan iets dien? Ja, natuurlijk wel.

Allereerst accepteer je kwaal. Ten tweede wordt niet nerveus van de geluidsklachten en ruis, deze klachten vormen helemaal geen gevaar en zullen nl. in de loop van de hersteltijd langzaam maar zeker afnemen. Wat jij kunt down is rust nemen, goed slapen, gezond eten en afleiding zoeken.
Een therapie als TRT is ook prima, maar als je sterk genoeg bent - en geen begeleiding nodig hebt - kun je hetzelfde bereiken zonder deze therapie. Geen oordoppen in doen maar gewoon blijven luisteren naar normale omgevingsgeluiden. Je zult zien dat je hersenen zich langzaam opstellen voor meer geluid, maar het gaat stapje voor stapje ....

Succes

Gebruikersavatar
nieske
Berichten: 150
Lid geworden op: ma 05.01.2009 11:50
Contacteer:

Bericht door nieske » do 28.10.2010 17:42

Jean Paul

Hoe sterk en relaxed ik ook was met 4 jaar behoorlijke H.
Die TRT in Gent heeft mij er toch echt afgeholpen, had ik niet zelf kunnen doen.
De ruisgeneratoren geven een white noise,(een verzameling van alle geluiden bij elkaar), als je deze 8 uur per dag in heb, duurt het proces nog 6 - 15 mnd. Ik had niet zonder dit zover kunnen zijn zoals ik nu ben.
Misschien dat het bij anderen wel lukt.
5 jaar lichte T en heftige H gehad, inmiddels genezen dankzij TRT-J/H.
Lid van de Werkgroep OBB

Gebruikersavatar
Jacob
Berichten: 218
Lid geworden op: wo 28.07.2010 21:27

Bericht door Jacob » do 28.10.2010 21:56

Jean Paul schreef:Allereerst accepteer je kwaal. Ten tweede wordt niet nerveus van de geluidsklachten en ruis, deze klachten vormen helemaal geen gevaar en zullen nl. in de loop van de hersteltijd langzaam maar zeker afnemen. Wat jij kunt down is rust nemen, goed slapen, gezond eten en afleiding zoeken.
Een therapie als TRT is ook prima, maar als je sterk genoeg bent - en geen begeleiding nodig hebt - kun je hetzelfde bereiken zonder deze therapie.
Jean Paul, je was me nog niet eerder opgevallen, maar ik heb je berichten eens opgezocht. Ik begrijp eruit dat je een bijzondere allround deskundige bent.
Je bent zelf ook genezen door al deze edele regels toe te passen, neem ik aan?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast